Gullmarsvägen 77, 1tr

Rymlig fyra inbäddad i grönska med gångavstånd till Södermalm!

Till salu Årsta / Gullmarsplan Stockholm kommun

I Årstas trevligaste område med Årstaskogen och Årstaviken runt knuten och med promenadavstånd till Södermalm, finner ni denna ljusa och rymliga fyra med både balkong och fransk balkong. Lägenheten kännetecknas av ett härligt ljusinsläpp från fönster i flera väderstreck och generösa, insynsskyddade rum i en social planlösning. De tidstypiska detaljerna såsom vackra trägolv och fönsterbrädor i sten tillsammans med lägenhetens härliga läge med den vackra naturen utanför fönstren gör detta till boende där det är lätt att känna sig hemma.

Vardagsrummet är rymligt och erbjuder många möbleringsmöjligheter. Här ryms med lätthet plats för såväl soffdel som trivselmöblering utan att det känns trångt. Tack vare den genomgående planlösningen och gavelläget bor ni här med ett fint ljusinsläpp årets alla månader samtidigt som läget ligger lugnt och ostört med bara naturen utanför. Här finns utgång till lägenhetens balkong belägen i ett fritt läge med utsikt över grönskan där ni kan njuta av solens strålar större delar av dagen och framåt kvällen och blir såklart även en härlig utsiktsplats.

I Årstas trevligaste område med Årstaskogen och Årstaviken runt knuten och med promenadavstånd till Södermalm, finner ni denna ljusa och rymliga fyra med både balkong och fransk balkong. Lägenheten kännetecknas av ett härligt ljusinsläpp från fönster i flera väderstreck och generösa, insynsskyddade rum i en social planlösning. De tidstypiska detaljerna såsom vackra trägolv och fönsterbrädor i sten tillsammans med lägenhetens härliga läge med den vackra naturen utanför fönstren gör detta till boende där det är lätt att känna sig hemma.

Vardagsrummet är rymligt och erbjuder många möbleringsmöjligheter. Här ryms med lätthet plats för såväl soffdel som trivselmöblering utan att det känns trångt. Tack vare den genomgående planlösningen och gavelläget bor ni här med ett fint ljusinsläpp årets alla månader samtidigt som läget ligger lugnt och ostört med bara naturen utanför. Här finns utgång till lägenhetens balkong belägen i ett fritt läge med utsikt över grönskan där ni kan njuta av solens strålar större delar av dagen och framåt kvällen och blir såklart även en härlig utsiktsplats. Utöver detta finns även en fransk balkong i samma rum.

Köket är stilrent och lättarbetat och bjuder på mycket förvaring i över-och underskåp som når ändå upp till tak bakom luckor i ljust grått. Goda arbetsytor och full maskinell utrustning underlättar vardagsbestyren. Här finns även gott om plats för matbord med plats för hela familjen. Intill köket ligger ett större rum som idag används som matrum men kan med fördel användas som ytterligare ett sovrum om så önskas.

I lägenheten finns idag två sovrum - båda rymmer gott om plats för såväl dubbelsäng som annan möblering. Här sover man gott i lugna lägen med fönster som vetter mot grönskan utanför. Förvaring finns det plats för i inbyggda garderober.
Hallen öppnar upp mot lägenhetens övriga rum och bjuder på gott om förvaring på kroklist och på hatthylla i tidstypisk stil. Badrummet är stambytt där kaklade väggar i ljust grå gör sig snyggt mot ljusare klinkergolv. Här finns wc, handfat, spegelskåp, dusch, praktiskt vädringsfönster och tvättmaskin. Utöver detta finns även en separat wc i anslutning tiill hallen med wc, handfat och förvaring. Förutom mycket bra förvaring i lägenheten disponerar även nuvarande ägare över ett källarförråd och en matkällare.

Brf Gullmarsvägen 73-77 är en stabil förening med alla de stora och kostsamma renoveringarna gjorda under de senaste åren. För föreningens medlemmar finns en mysig grillplats invid skogen,tvättstuga (nya maskiner 2022), möjlighet att förvara cykel-och barnvagn och snickerirum.

På Gullmarsvägen bor du både stads- och naturnära, med enbart 15 minuters gångavstånd till Södermalm/Skanstull och med Årstaskogens naturreservat precis utanför fönstret och bara 200 meter ner till vattnet. Direkt utanför lägenheten kan du ta på på löparskorna och springa Årstaviken runt. Avsluta gärna den 8 km långa löprundan på ett utav naturreservatets närliggande utegym och svalka dig sedan från badbryggorna i Mälaren innan du återvänder hem. För den som gillar att strosa i skog och natur så myllrar det av lummiga stigar att upptäcka utöver de större löp- och cykelpåren. Och för bärentusiasten kan frysen lätt fyllas med blåbär.

Vidare finns dessutom vackra Årsta Torg (1500m) ritat av arkitektbröderna Erik och Tore Ahlsén som när det byggdes 1953 var Stockholms första förortscentrum med affärer, bio, bibliotek, teater och Folkets hus. Allt detta finns kvar i dag - och i tillägg finns dessutom apotek, gym, konditori, café, retrobutiker, skräddare, florist flertalet restauranger m.m. Närheten till det k-märkta torget ger en pittoresk småstadskänsla och gör att man kan välja bort stan när man ska uträtta ärenden. Det är heller inte långt till Globens shopping eller Liljeholmen med dess nya galleria.

För barnfamiljen ligger flera förskolor inom några minuters gångväg. T.ex Trollstugan, föräldrakooperativet CapMini och Skagersvägen 38. Och som granne med grundskolan Skanskvarnsskolan (50m) blir det ingen lång väg när de lite äldre barnen ska hämtas och lämnas. Även nyöppnade Engelska skolan ligger enbart 500m ifrån Gullmarsvägen. I närliggande Vättersparken ligger öppna förskolan som håller öppet veckans alla dagar med korvgrillning varje fredag. Vid Grynskvarnsparken en kort promenad bort ligger en nyöppnad parklek med stor plaskdamm. På vintern är pulkbacken vid Marviksvägen populär. Årsta i stort är ett populärt område för barnfamiljer och en ny lekplats att upptäcka ligger aldrig långt bort.

Gullmarsvägen 77 ligger på en lugn gata utan genomfartstrafik i delen av Årsta närmast Gullmarsplan. Det innebär enbart 6 minuters promenad för att nå tunnelbanans alla gröna linjer, söderorts bussnät och tvärbanan. Från Sköntorpsplan (250m) går även tät busstrafik till Årstabergs pendeltågsstation där du snabbt tar dig till City eller vidare norrut till Arlanda.

Behöver du hjälp med att sälja din bostad?

Accepterat pris 6 500 000 kr 74 713 kr/kvm
Boarea 87 kvm
Antal rum 4 rum
Avgift
5 287 kr
Notar Årsta

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa film

Kontakta mäklare för visning

Anmäl intresse

Planlösning

Dokument & Information

Årsredovisning 2020
Stadgar
Energideklaration

Vad är din bostad värd?
Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här