Birkagatan 21B, 2TR

Sekelskifteslägenhet mitt i Birkastan med balkong!

Till salu Vasastan - Birkastan Stockholm kommun

- LÅG AVGIFT - GENOMGÅENDE LJUSINSLÄPP - BALKONG MOT INNERGÅRD - ANNO 1905 - SYNNERLIGEN GOD EKONOMI I BRF -

Vänligen anmäl ditt intresse via formuläret i annonsen för löpande info om processen!

På åtråvärda Birkagatan, i centrala delen av Birkastan, välkomnar denna omsorgsfullt renoverande 3 rok er till en optimalt utformad planlösning och imponerande detaljer från början av 1900-talet. Vacker fiskbensparkett som sträcker sig genom hela lägenheten tillsammans med en tilltagen takhöjd och stora fönsterpartier som släpper in rikligt med naturligt ljus skapar en luftig atmosfär. Vardagsrummet är rymligt och inbjudande, med plats för en stor sällskapsdel och ett matbord för 8-10 personer – den perfekta platsen att underhålla och skapa minnen med vänner och familj. Sovrummet är generöst tilltaget och erbjuder gott om plats för en dubbelsäng samt generösa förvaringsytor. Intill sovrummet finns en flexibel yta som ägaren kan anpassa efter sina önskemål, vare sig det är ett barnrum eller kontor. Det moderna köket är en dröm för alla matälskare med de senaste apparaterna och rikligt med arbetsyta. Från köket leder en stor balkong ut mot den lugna innergården

- LÅG AVGIFT - GENOMGÅENDE LJUSINSLÄPP - BALKONG MOT INNERGÅRD - ANNO 1905 - SYNNERLIGEN GOD EKONOMI I BRF -

Vänligen anmäl ditt intresse via formuläret i annonsen för löpande info om processen!

På åtråvärda Birkagatan, i centrala delen av Birkastan, välkomnar denna omsorgsfullt renoverande 3 rok er till en optimalt utformad planlösning och imponerande detaljer från början av 1900-talet. Vacker fiskbensparkett som sträcker sig genom hela lägenheten tillsammans med en tilltagen takhöjd och stora fönsterpartier som släpper in rikligt med naturligt ljus skapar en luftig atmosfär. Vardagsrummet är rymligt och inbjudande, med plats för en stor sällskapsdel och ett matbord för 8-10 personer – den perfekta platsen att underhålla och skapa minnen med vänner och familj. Sovrummet är generöst tilltaget och erbjuder gott om plats för en dubbelsäng samt generösa förvaringsytor. Intill sovrummet finns en flexibel yta som ägaren kan anpassa efter sina önskemål, vare sig det är ett barnrum eller kontor. Det moderna köket är en dröm för alla matälskare med de senaste apparaterna och rikligt med arbetsyta. Från köket leder en stor balkong ut mot den lugna innergården. Badrummet är helkaklat och fullt utrustat maskinellt, däribland med installerad tvättmaskin.

Brf Birkagård är en exceptionellt välskött som bildades redan år 1933, en förening med ytterst låg belåning samt flera av de större nödvändiga renoveringarna bakom sig. Fastigheten består av 42st bostadsrätter och kompletterar sina intäkter genom uthyrning av 3st butikslokaler. Under 2023 rustades husfasaden upp med gedigen restaurering, fönster renoverades år 2010, taket 2006 - och stambyte utfördes senast år 2005, med löpande stamspolningar åren därpå. Trots de omfattande renoveringarna står man idag fortsatt med stark ekonomi, där kassan uppgår till närmre 3 msek. Föreningen klassas som äkta och äger sin mark. Som medlem tar man del av flera gemensamma utrymmen i fastigheten, däribland tvättstuga, hobbyrum, cykelförråd och bastu.

På Birkagatan bor du lugnt och fridfullt med Rörstrandsgatans myllrande folkliv runt hörnet. Rörstrandsgatan kantas av välkända restauranger, caféer och butiker. För den som önskar mer shopping finns både Västermalmsgallerian och Odenplan på promenadavstånd. Birkastan bjuder även på närhet till vackra promenadstråk längst med Karlbergskanalen eller längs med Brunnsviken i Hagaparken. I direkt närhet till lägenheten finns goda kommunikationer med buss, tunnelbana, pendeltåg och flygbussar. Citybanans nedgång på Vanadisvägen ligger endast 5 minuter från lägenheten.

Behöver du hjälp med att sälja din bostad?

Pris 7 995 000 kr 114 214 kr/kvm
Boarea 70 kvm
Antal rum 2.5 rum
Avgift
2 402 kr
Mäklare Vasastan

Ska du köpa och behöver sälja?

Boka kostnadsfri värdering
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa alla bilder
Visa film

Kontakta mäklare för visning

Anmäl intresse

Planlösning

Dokument & information

Energideklaration
Årsredovisning 2022
Stadgar

Vad är din bostad värd?
Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering

Boka här