Svartå 673

Svartå 673

Svartå / Degerfors kommun
495 000 kr
  • 2 rum
  • 60 kvm
Anmäl intresse

Välkommen till Svartå 673 och till ett idylliskt torp med naturen som närmsta granne

Har ni länge drömt och letat efter ett torp med ”Ernst-känsla”, i ett enskilt och ostört läge med ett par kilometer till närmsta granne och naturen runt hörnet? Ja, då har ni hittat rätt!

Välkommen till Gårdsjötorp, troligtvis byggt 1886 och beläget mittemellan Svartå och Åtorp med en kort promenad till Gåssjön. Här har ni ett mysigt torp/fritidshus i idylliska och lugna Svartå, ett torp som erbjuder trevlig planlösning och fina ytskikt där ägarna har varit väldigt noga med att bevara den gamla charmen och använda tidstypiska material och färger vid renoveringarna. Boendehuset om ca 60-70 kvm har en hall med ingång till kök till vänster och sovrum till höger. Köket är utrustat med en vedspis och elspis. Det tidigare skafferirummet är omgjort till en köksdel med diskbänk, arbetsbänk, kyl/frys. Från köket når man storstugan som är ett stort sällskapsrum med täljstenskamin och plats för sällskapsmöbler. Hela huset präglas av fina trägolv, trädörrar och tidstypiska sekelskiftesdetaljer. Nuvarande fastighetsägare förvärvade fastigheten 2003 och har sedan dess gjort flertalet renoveringar som; byggt vedeldad bastu/gäststuga i egen byggnad, helt ny el med jordfelsbrytare på både hus och bastubyggnad, tapetsering och målning av samtliga rum, renovering av tomt och rabatter, renovering av lilla och stora köksdelen, utbyte av delar på fasad samt målning av fasad och fönster. Före ägarbytet 2003 skedde en takrenovering från tegel till betongpannor av tidigare ägare.

Till huset hör en stor och rogivande natur- och trädgårdstomt om 3683 kvm med möjlighet till flera sittplatser. Här erbjuds ett naturnära och familjevänligt läge med knappt någon förbipasserande trafik och med närhet till badplats och vackra skogspartier samt lagom avstånd till service och matbutik. Endast 100 meter från huset har ni Gåssjön, där både bad och fiske erbjuds.
En vattentäkt finns på andra sidan vägen vilket möjliggör hämtning av sommarvatten i grävd brunn (servitut). På fastigheten finns ett torrdass i egen byggnad, komplett el indragen, täljstenskamin, vedspis och direktverkande el som uppvärmning. Från hallen finns en trappa upp till en oinredd vind, för den händige eller den som behöver mer förvaringsutrymme. Skogen runt omkring ägs av Sveaskog.
Till närmsta matbutik är det ca 9 km, Ica Nära i Åtorp. Till Svartå är det ca 7,5 km. Till Degerfors centrum är det ca 2 mil och till Laxå centrum ca 1,7 mil.

Välkommen till en idyll, välkommen på visning!

Lina Wreje-Larsson - Mäklare Degerfors

Storlek:

2 rum

Boarea:

60 kvm

Visning:

Söndag 25/8 Kl. 13:45-14:30

Tomtarea:

3 683 kvm

Pris:

(8 250 kr/kvm) 495 000 kr

Ska du köpa bostad och behöver sälja?

BOKA KOSTNADSFRI VÄRDERING

Visning & Kontakt

  • Söndag 25/8 Kl. 13:45-14:30Spara i kalender

    Välkommen med din intresseanmälan

Ansvarig mäklare

Lina Wreje-Larsson

Lina Wreje-Larsson

0586-307 07 · 0761-80 24 04


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Bilder

Vad är din bostad värd? Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering.

BOKA HÄR

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Svartå 673, Svartå.

HitCounter