Utkiksbacken 22, 3tr

Gröndal / Stockholm kommun
4 500 000 kr
  • 2 Rum
  • 53 kvm

Sällan till salu - Drömboende - Fastighet anno 1906 - Sjöutsikt - Balkong i syd/sydvästläge!

Nu ges en unik möjlighet att förvärva en av Gröndals mest spektakulära 2:or i fastighet anno 1906 på attraktiv adress invid Mälaren, ett stenkast från Gröndals centrum. Bostadens läge i denna sekelskiftesfastighet är oslagbart med fantastisk sjöutsikt, balkong i svårslaget syd/sydvästläge och med en härlig takhöjd i kombination med stora fönsterpartier i original på gavel vilket ger ett generöst ljusinsläpp till hela bostaden. Här finns vackra, genomgående vitlaserade furugolv och ljusa ytskikt vilket ytterligare bidrar till att skapa en otrolig rymd och luftig känsla till denna lägenhet. Tack vare den öppna planlösningen får man ett härligt genomgående ljusflöde och möjlighet till trevligt och socialt umgänge med vänner och familj. Bostaden håller mycket gott skick tack vare totalrenoveringen som gjordes 2013 med genomtänkta och exklusiva materialval så som Carraramarmor både i kök och badrum samt maskinpark från Siemens. Genom köksfönstret har man en underbar vy över alla möjliga sorters båtar som passerar här förbi året runt så som allt från små kajaker till stora Cementabåten och här kan man njuta av den fantastiska kvällssolen som letar sig in och ger ett magiskt ljus om kvällarna. För förvaring finns garderober i vardagsrum och i sovrum och i källaren har man även tillgång till ett förråd.

Bostadsrättsföreningen Taljan 5 förvärvade fastigheten 2013 då man även lät totalrenovera huset och upprätta de 8 lägenheter som finns idag vilket innefattar 1st 1rok och 7st 2rok om sammanlagt 416 kvm. Huset erbjuder hiss och byggdes 1906 och är ett av få kulturmärken som finns kvar i den vackra stadsdelen Gröndal. Föreningen förvaltas av Fastum och har en mycket god och stabil ekonomi och med endast 3 150 000 kr i långfristiga skulder samt med äganderätt på marken. Man har låga avgifter och i dessa ingår värme, vatten och grundutbudet för kabel-TV från ComHem. På innergården har man en trevlig uteplats med sjöutsikt och här finns det utemöbler och grillmöjligheter. Föreningen tillhandahåller även 6 st parkeringsplatser på innergården och dessa kostar 500kr/månad. På omkringliggande gator råder i övrigt boendeparkering. I källaren finns en gemensam tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt lägenhetsförråd.

Gröndal är som en småstad strax utanför tullarna och här bor ni med närhet till det mesta samt med Mälaren på nära avstånd vilken erbjuder brygga respektive klippbad invid man kan avnjuta både ljumna sommarkvällar och trevliga frukoststunder. I området finns även två stycken båtklubbar där man med fördel kan ansöka om medlemskap och vid båtklubben i centrum finns det mysiga och populära caféet "Cul de Sac" vilket har sommaröppet och är beläget precis vid vattnet med badmöjligheter. Gröndals centrum erbjuder mataffär, restauranger, bibliotek, populära Lundbergs café och bageri, florist, Gröndals deli, skomakare, frisör och mycket mer. I området finns även insjön Trekanten, Ekensbergs udde och Vinterviken med möjligheter till härliga promenader, fikapauser, joggingrundor, badplatser respektive skridskoåkning vintertid. Kommunikationerna är goda med tvärbanan mot Solna, Sickla udde resp Alvik och buss nr 133 mellan Liljeholmen och Ekensbergs udde och nr 152 mellan Liljeholmen och Bromma flygplats, samtliga med hållplats i centrum bara några hundra meter från bostaden. På bara några minuter med buss eller tvärbana når ni dessutom Liljeholmen och dess galleria med shoppingmöjligheter, restauranger och matbutiker. Väl där finns även ytterligare busslinjer, flygbussarna till Arlanda och tunnelbanans röda linje. Från Gröndal tar man sig även enkelt till Södermalms puls och närmsta anhalten Hornstull på ca 10 min med cykel. Här erbjuds ett stort utbud av trevliga restauranger längs med vattnet och ett flertal butiker, bland annat i Hornstulls galleria.

Missa inte visningen av detta fantastiska boende!

Signe Caroline Sjövall - Mäklare Liljeholmen

STORLEK:

2 Rum

BOAREA:

53 kvm

Avgift:

2 224 kr

Slutbud:

4 500 000 kr (84 906 kr/kvm)

Bilder

Planritning

HitCounter