Dellensvägen 26, 3tr

Årsta / Stockholm kommun
3 220 000 kr
  • 2.5 rum
  • 62 kvm

Charmig 2,5:a i lummigt läge, ett stenkast från Årstavikens vatten!

Välkommen till denna charmiga 2,5:a högst upp i huset på lugn gata med Årstaviken som närmsta granne! Här bor ni lugnt och ostört i ett naturnära, insynsskyddat läge i en svårslagen lägenhet med stilrena ytskikt blandat med vackra originaldetaljer.

Med Årstaskogen som närmsta granne erbjuder denna lägenhet ett lugnt, insynsskyddat boende inbäddat i grönska - samtidigt som Södermalm puls inte är långt borta. Genomgående ljusa och luftiga ytor där den generösa hallen öppnar upp mot lägenhetens övriga rum. Här finns gott om avhängning i både garderober och på hatthylla. Vidare finner ni ett ljust, luftigt vardagsrum med många möbleringsmöjligheter och utgång till den härliga balkongen i söderläge. Där finns plats för såväl utemöbler som odlingsprojekt. Glasdörrarna i vardagsrummet leder dig sedan vidare till en separat matplats eller extra sovrum.

Köket är påkostat och stilrent, med integrerade vitvaror. Bakom de släta gråa luckorna finns gott om förvaring i både över och underskåp. I köket finns även plats för matbord invid fönster med utsikt mot Årstaskogen! Lägenheten erbjuder utöver detta ett rymligt sovrum med plats att inreda med dubbelsäng och annan trivselmöblering utan att det känns trångt. Förvaring finns det gott om i garderober. Till detta ett fräscht, helkaklat badrum med tvättmaskin och vädringsfönster.


På Dellensvägen 26 bor du både stads- och naturnära, med enbart en kort promenad till Södermalm/Hornstull, Årstaskogens naturreservat precis utanför fönstret och bara 200 meter ner till vattnet. Direkt utanför lägenheten kan du ta på dig löparskorna och springa Årstaviken runt. Avsluta gärna den 8 km långa löprundan på ett utav naturreservatets närliggande utegym och svalka dig sedan från badbryggorna i Mälaren innan du återvänder hem.
För den som gillar att strosa i skog och natur så myllrar det av lummiga stigar att upptäcka utöver de större löp- och cykelpåren. Och för bärentusiasten kan frysen lätt fyllas med blåbär.

I närheten ligger Dianelunds koloniområde från 1917. De små stugorna med spröjsade fönster, punchverandor och prunkande trädgårdar möjliggör för mysiga sommarpromenader och säsongsöppet café, se http://www.dianelund.se. På hösten när det skördas i trädgårdarna kan man gå ner och få gratis äpplen, päron eller plommon då många skänker bort frukten som blir över.

För barnfamiljen ligger flera förskolor inom några minuters gångväg. I Vättersparken ligger öppna förskolan som håller öppet veckans alla dagar med korvgrillning varje fredag. Där ligger också en nyrenoverad äventyrslekpark med stor plaskdamm för heta sommardagar. På vintern är pulkbacken vid Marviksvägen populär. Den fem hektar stora Storängsparken som ligger runt knuten blir under varmare årstider en oas för Årstabor där man både kan sola, grilla och umgås. Årsta i stort är ett populärt område för barnfamiljer och en ny lekplats att upptäcka ligger aldrig långt bort.

Vidare finns dessutom vackra Årsta Torg (1000m) ritat av arkitektbröderna Erik och Tore Ahlsén som när det byggdes 1953 var Stockholms första förortscentrum med affärer, bio, bibliotek, teater och Folkets hus. Allt detta finns kvar i dag - och i tillägg finns dessutom apotek, gym, konditori, café, retrobutiker, skräddare, florist flertalet restauranger m.m. Närheten till det k-märkta torget ger en pittoresk småstadskänsla och gör att man kan välja bort stan när man ska uträtta ärenden. Det är heller inte långt till Globens shopping eller Liljeholmen med dess nya galleria.

Kommunikationerna är utmärkta med tät busstrafik och tvärbanestation Årstaberg, som går regelbundet till Gullmarsplan och Liljeholmens t-banestationer, alternativt Årstabergs pendeltågsstation, därifrån tar du dig snabbt till City eller vidare norrut till Arlanda. Med en promenad på ca 10 minuter når du via Tantobron pulsen på Södermalm.

Varmt välkomna att anmäla intresse redan idag!

Annika Oveby - Mäklare Årsta

Storlek:

2.5 rum

Boarea:

62 kvm

Avgift:

3 437 kr

Slutbud:

3 220 000 kr (51 935 kr/kvm)

Kontakt

Ansvarig mäklare

Annika Oveby

Annika Oveby

08-580 80 793 · 0709-99 79 06


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Bilder

Planritning

HitCounter