Råsundavägen 123, 5 vån

Solna Gamla Råsunda / Solna kommun
8 500 000 kr
  • 5 rum
  • 114 kvm

Magnifikt gavelläge i ett av Råsundas vackra sekelskiftestorn med hiss och balkong!

Äntligen erbjuds nu en en större bostad om fem rum och kök i en av Gamla Råsundas vackra sekelskiftesfastigheter. Bostaden ligger på femte våningen med hiss och erbjuder många kvalitéer med sitt ljuvligt gavelläge, genomgående planlösning, balkong och två franska balkonger. Det höga läget bidrar både till ljusinsläpp och en magisk vy ut över Gamla Råsundas vackra torn och takåsar i vackert böljande former och färger. Balkongen ligger in mot gården i syd/väst läge och erbjuder eftermiddags- och kvällssol. Balkongen nås från både kök och ett av sovrummen. Föredrar man morgonsol kan man avnjuta även den genom att öppna upp de pardörrarna till någon av de båda franska balkongerna i vardagsrum.

Byggnaden som är från 1912 erbjuder en härlig atmosfär med vackra detaljer så som serveringsgång, generös takhöjd, stora vackra fönster, ljuvliga dörrar, fina grangolv och takrosetter. Här finner ni en perfekt balans mellan äldre charm samtidigt som den är välplanerad och bekväm med renoverad, lyxigt badrum med stort duschområde med två takduschar som omsluts av glasväggar, tvättmaskin och fönster med naturligt ljusinsläpp. Utöver badrummet finns också separat wc och mycket trivsamt kök med charmigt kallskafferi och matplats för flera. Bostaden finner ni i genomgående fint skick.

Efter närmare tre decennium är nuvarande ägare nu redo att lämna över bostaden till nästa lyckliga köpare att ta över. Då denna typ av bostad inte säljs så ofta är det ett gyllene tillfälle att förvärva något utöver det vanliga. Redan i entrén och i trapphuset möts man av en inbjudande känsla till vad som kan komma att bli ert nya hem.

Här bor man i Råsundas och Solnas mest eftertraktade läge med vy ut över Solparken och Gamla Råsundas äldsta fastigheter. Området inger innerstadskänsla fast något lummigare med charmiga stråk och och Råsundavägen som erbjuder restauranger, caféer, livsmedelsbutiker och småbutiker. Bara ca två minuters promenad från porten ligger närmsta Ica butik vid charmiga stråket, blomsterbutik, bageri mm. Lite längre upp på Råsundavägen ligger Råsundas egen SF- biograf som presenterar det senaste från filmvärlden. För de som gillar natur och vackra promenadstråk/motionsspår så ligger både Råstasjön och Lötsjön i närheten. Gångavstånd även till Hagaparken. Från bostaden kan man nästan se bort till Solna Centrum och dess stora utbud av butiker och service. Goda kommunikationer utmed Råsundavägen med buss 515 som tar dig till Odenplan på en kvart. Tunnelbanans blå linje (Näckrosen och Solna C) tar dig till T-centralen på 10 minuter samt bekvämt gångavstånd till pendeltåg vid Solna Station. Från Solna C har man också tvärbanan.

Solna som kommun växer något enormt. Bland annat byggs Solna och Vasastaden ihop och gör att Stockholms innerstad och Solna växer ihop. Inte minst Gamla Råsunda inger innerstadskaraktär med sin äldre bebyggelse. Arenastaden, Friends Arena och Mall of Scandinavia (Skandinaviens största köpcentrum) ligger på några få minuters promenad från bostaden. Arenastadens shoppingmall kommer att vara ett fullvärdigt alternativ, inte bara till Stockholm city, utan även till många internationella motsvarigheter med dess arkitektur, flaggskeppsbutiker, restauranger och evenemang utöver det vanliga.

Madeleine Almkvist - Mäklare Solna / Sundbyberg

Storlek:

5 rum

Boarea:

114 kvm

Avgift:

4 455 kr

Slutbud:

8 500 000 kr (74 561 kr/kvm)

Kontakt

Ansvarig mäklare

Madeleine Almkvist

Madeleine Almkvist

0708-99 79 31


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Extra kontaktperson

Bilder

Planritning

HitCounter