Edvin Adolphsons Väg 12

Solna Gamla Råsunda/Filmstaden / Solna kommun
4 680 000 kr
  • 3 rum
  • 70.5 kvm

Gaveltrea högt upp i huset med södervänd balkong i omtyckta Filmstaden

Äntligen finns en av de populära 3:orna om 70,5 kvm till försäljning. Gavelläget skapar tillsammans med de ljusa väggarna en otrolig rymd i sällskapsdelen där kök och vardagsrum ligger öppet mot varandra. Rummet är som gjort för umgänge och både stor soffgrupp och matsalsmöbel för flera middagsgäster får plats. Härifrån nås den trallbeklädda balkongen i härligt söderläge och med utsikt över två av områdets innergårdar. Under vår och sommar kan ni med lätthet duka upp för middag här ute och det är tillåtet att grilla på balkongen. Nyligen installerades balkongskydd och markis. Det arbetsvänliga och välinredda köket är tidlöst inrett med ljusa luckor och rostfria maskiner. Kyl, frys, diskmaskin, spis samt tvättmaskin är ifrån 2017. Vidare finner ni två sovrummen med fönster mot den lugna innergården. I lägenheten finns flera garderober som bjuder på bra klädförvaring och i källarförrådet om ca 6 kvm finns ytterligare en garderob som kan flyttas upp i lägenheten. I anslutning till hallen ligger det rymliga badrummet som är snyggt inrett med vitt kakel och mörkare klinker med underliggande värmeslingor. Här finns badkar, handfat och spegelskåp samt tvättmaskin och torktumlare placerade under en praktisk arbetsbänk. Detta boende karaktäriseras av ljus och harmoni, här är allt välbevarat och det är bara att flytta in och njuta av det fenomenala läget som Filmstaden erbjuder. Det är lätt att förstå att många flyttar inom området.

FÖRENINGEN

Bostadsrättsföreningen Rival är den största i Filmstaden med sina 134 lägenheter som omger den väl tilltagna innergården. På gården finns lekplats, utomhusgrill, gräsytor, sandgångar, buskar däribland syrén och ett kastanjeträd som tillsammans skapar en grön oas mellan huskropparna. Från gården nås den gemensamma tvättstugan belägen på Viktor Sjöströms väg 7 och övernattningslägenheten som går att hyra för 300 kr/ dygn på Viktor Sjöströms väg 11. I källaren med nedfart från Edvin Adolphsons väg 10 ligger garaget som också nås direkt via hiss från varje trappuppgång. I källaren är lägenhetsförråden belägna.


OMRÅDET/FILMSTADEN
När ni passerat områdets pampiga entré slås ni av hur lugnt och ostört området är. Ni befinner er på svensk filmhistorisk mark, här spelades 440 SF-filmer in mellan åren 1919 och 1970 och när det begav sig var detta världens modernaste filmstudio. Idag blandas bostäder med butiker, kontor och restauranger och skapar ett trivsamt och levande område. Gatorna är döpta efter stora skådespelare och regissörer. Färgsättningen på fasaderna är jordnära och kvarteret är väldigt charmigt och omtyckt. Backstugan som är rustikt inredd går att abonnera för fest och sammankomster. Regissörsvillan serverar högklassig mat och har en mycket välbesökt uteservering sommartid. Intill dessa två restauranger ligger Råsundas egen SF-biograf som gör biobesöken tätare. Vid Filmstadens entré ligger portvaktsstugan, ett våffelcafé med servering inomhus och utomhus. I Filmstaden kan ni också välja mellan att äta italienskt, sushi eller thai - här finns något för alla smaker! I området hittar ni också frisör, skrädderi/kemtvätt, florist en ICA- butik samt gymmet Puls och Träning, med generösa öppettider.

MATBUTIK/SHOPPING
För mindre inköp ligger det en ICA-butik precis vid Storskogstorget och tunnelbanenedgången Näckrosen. Det ligger en ICA Maxi i Solna Business park ca 5 minuter bort med bil. På promenadavstånd når ni Mall of Scandinavia som erbjuder ett brett utbud av modebutiker och flera restauranger och upplevelser på IMAX-biografen. Här finns ICA Kvantum och Hemköp för större matinköp.

GRÖNOMRÅDEN
Precis utanför området ligger Näckrosparken för dig som vill ta en kort promenad eller rasta hunden. I Parken finns en fin damm, en grusad fotbollsplan och lekplats. I parken ligger Näckrosens Förskola. Naturen finns precis runt knuten en kort promenad tar er ner till Råstasjön som tillsammans med Lötsjön bildar ett naturreservat med en motionsslinga om ca 5 km. Vintertid plogas Råstasjön för skridskoåkning. Här kan ni både rasta hunden, rulla barnvagnen eller träna upp pulsen. Ursviks stora motionsområde med skidspår ligger på andra sidan E18 och är ett alternativ, här kan ni köra längdskidor och springa i riktig terräng.

KOMMUNIKATIONER
Kommunikationerna är mycket goda då Solna har ett unikt läge med tillgång till både pendeltåg, tunnelbana, tvärbana och bussar. Till områdets "egen" tunnelbanestation Näckrosen (blå linje) ligger ca 50 meter från porten. Till T-centralen tar det 11 min, Fridhemsplan 6 min eller Kista 5 min. Vid tunnelbanans uppgång ute på Råsundavägen avgår flera bussar, däribland 515 mot Odenplan eller Sundbyberg i andra riktningen. Pendeltåget kan ni kliva på vid Solna station, Odenplan ligger bara ett stopp bort. I andra riktningen når ni bl.a. Arlanda. Arlanda ligger också tidsmässigt nära med flygbussarna från Haga Norra, 40 min. Tvärbanan innebär bl.a. att man kan åka direkt till Globen, shoppingen i Bromma Blocks, Bromma flygplats och Alvik. Det är bara 10 min med bil till Bromma flygplats.
Andra busslinjer som ni kan hoppa på i utmed Råsundavägen, 509 (Brommaplan-Danderyds sjukhus), Buss 156 (Danderyds sjukhus- Solna strand), 505, 70 och 176/177.
Till Karolinska och Vasastan cyklar man på 10 min via cykelväg Solnavägen som övergår till Torsgatan. Med bil tar ni er enkelt ut på E18, E4 och E20.

Varmt välkomna på visning.

Elin Johansson - Mäklare Solna / Sundbyberg

Storlek:

3 rum

Boarea:

70.5 kvm

Avgift:

4 650 kr

Slutbud:

4 680 000 kr (66 383 kr/kvm)

Kontakt

Ansvarig mäklare

Elin Johansson

Elin Johansson

0708-99 79 75


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Extra kontaktperson

Bilder

Planritning

HitCounter