Erstagatan 22, 2 tr.

Katarina/Sofia / Stockholm kommun
5 510 000 kr
  • 3 rum
  • 74 kvm

Yteffektiv hörnlägenhet med fungerande öppen spis och balkong, perfekt läge i SoFo!

Nu finns möjligheten att förvärva lägenheten som mest troligt är den som beskrivs i P-A Fogelströms bok ”I en förvandlad stad”, där Emelie flyttar in i korsningen Erstagatan/Åsögatan på andra våningen med utsikten över kulturhusen och dåvarande uppförandet av de nya (1930-talet) husen i kvarteret där Barnängens tekniska fabrik tidigare legat. Utsikt över kulturhusen finns att skåda från lägenheten och dess balkong idag.

En yteffektiv hörnlägenhet med fönster och balkong som vetter åt östlig och nordlig riktning där morgon- och kvällssol tittar in sommartid. En lägenhet med otrolig potential, perfekt belägen i korsningen mellan Erstagatan och Åsögatan. Här bor ni i ett populärt område, omgiven av ett magiskt café- och restaurangutbud, närheten till precis allt samt i en stor och stabil förening.

Lägenheten är i uppfräschningsbehov men där möjligheterna är många! Önskar man ha en mer öppen planlösning mellan kök och vardagsrum finns möjlighet till det, se alternativ planlösning. Stora härliga fönsterpartier som inbringar gott om ljus, speciellt från fönstret i burspråket i vardagsrummet. Under sommartid blir balkongen en naturlig förlängning av vardagsrummet och vintertid är mysfaktorn hög med den fungerande öppna spisen. Vacker fiskbensparkett pryder vardagsrummet och sovrummet. Stambytt wc och badrum med fina ytskikt så som mörkt klinkergolv och ljusblått kakel, handdukstork. Möjlighet till tvättmaskin finns.

Lägenheten ligger på en attraktiv adress mitt i SoFo endast ett par minuter bort från Nytorget och med närhet till både Vita bergsparken och Sofia Kyrka där även en fin hundrastgård finns. Området är också mycket omtyckt för sina många restauranger, caféer och småbutiker bland annat. Gemensam takterrass finns på sjätte våningen med en underbar utsikt över Söder. Med närhet till både Medborgarplatsens tunnelbanestation och till Tjärhovsplan är kommunikationerna mycket bra. 2:ans buss stannar precis utanför dörren och tar dig snabbt vidare till Norrtull via Norrmalmstorg. På Renstiernas gata stannar både 3:an och 76:an som tar dig vidare på Söder. Nere på Folkungagatan kan du ta dig vidare med 53:ans buss till både Cityterminalen, Centralen och Flygbussarna. Även närhet till Londonviadukten där du finner bussarna som tar dig till Nacka och Värmdö. Här finns även Finlandsfärjorna att tillgå.

Lägenheten är registrerad som 2 rum och kök enligt ekonomisk förvaltare men disponeras som 3 rum och kök. Större renoveringar och påverkan av avlopp och vatten etc. måste godkännas av förening.

Varmt välkommen på visning!

Ludvig Carlsson - Mäklare Södermalm / Katarina / Sofia

Storlek:

3 rum

Boarea:

74 kvm

Avgift:

4 125 kr

Slutbud:

5 510 000 kr (74 459 kr/kvm)

Kontakt

Ansvarig mäklare

Ludvig Carlsson

Ludvig Carlsson

08-556 966 00 · 0709-99 79 82


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Extra kontaktperson

Bilder

Planritning

HitCounter