Idaborgsvägen 5

Liljeholmen / Stockholm kommun
4 975 000 kr
  • 3 rum
  • 78 kvm
Anmäl intresse

Friköpt radhus på idylliska Nybodahöjden - Endast två km till Södermalm

* TILLFÄLLE - MKT SÄLLAN TILL SALU
* Ombyggt 1998 till moderna bostäder
* K-märkt radhus i klassisk tappning
* Friköpt tomt på lummiga Nybodahöjden
* Stilfullt kök som totalrenoverades 2015
* Uteplats och trädgård mot vacker baksida
* Endast två km till Södermalms puls
* Stort ljusinsläpp från två väderstreck
* Byggdes 1938 för kommunalt barnhem
* Egen parkeringsplats rakt utanför dörren
* Vita målade väggar & fint parkettgolv
* Bara fem minuter med cykel till Hornstull
* Ett par min. till t-bana, bussar & tvärbana
* Enkel anslutning till E4:an norrut/söderut
* Helt perfekt bostad för barnfamiljen

ÄNTLIGEN är ett radhus med äganderätt till salu på centralt belägna Nybodahöjden som om sommaren badar i vacker flora. Ditt nya radhus finner du i K-märkt, anrik byggnad som ursprungligen uppfördes 1938. Byggnaden Nybodahemmet ritades av den ansedda arkitekten Paul Hedqvist och uppfördes av dåtidens byggmästare Olle Engkvist. Byggnaden har sedan 30-talet verkat som bas för elevhem och företag. År 1998 totalrenoverades husen och inreddes med helt nyproducerade bostäder likt nyproduktion. Dock så utfördes renoveringen i de k-märkta byggnaderna mycket varsamt med ambition att kombinera modernitet med byggårets 30-talscharm. Denna bostad passar optimalt för dig som vill bo med frihet men bara ett stenkast från city.

Radhuset visar upp en stilfull interiör av vita målade väggar som förenas med golvbeläggning av genomgående ekparkett behandlad med olja. Samtliga tak, väggar och snickerier i bostaden är nyligen målade. Det moderna köket totalrenoverades 2014/2015 med helt ny inredning. Vitvaror från Husqvarna/Electrolux och köksinredning från danska tillverkaren HTH. Detta fina kök håller en hög standard och inbjuder till kreativitet från en matintresserad gourmet. På husets baksida finner du den grönskande trädgården samt ett stort trädeck om 18 kvm som monterades 2015. I detta soliga läge mot sydväst finns gott om utrymme för långbord, grillkvällar, kräftskiva, solstund och avkoppling. Från uteplatsen har du en majestätisk utblick mot öppna gräsytor vilket passar perfekt för barnens lekar. För den händige med gröna fingrar finns stora möjligheter till odling och i dagsläget finner du här rabarber, krusbär, vinbär och smultron.

På husets framsida finns möjlighet till sittgrupp för att i morgonsolen avnjuta en kopp kaffe. Det stora allrummet erbjuder ett underbart ljusflöde genom totalt 6 stycken glaspartier. I rummet finns gott om utrymme för både matdel och sällskapsdel. Privat läge med underbar utblick mot allmänning och skogsdunge som ofta besökts av nyfikna rådjur. Vackra detaljer med djupa fönsternischer, gjutjärnsradiatorer och fönsterbeslag spanjolett gör detta till ett charmigt boende. Det finns två stora sovrum som bägge rymmer bred säng samt övrig möblering. Gott om förvaring erbjuds i flertalet garderober som ingår i köpet. Det rymliga badrummet når du från den inre hallen. I rummet finns en egen tvättdel med pelare av tvättmaskin och kondenstumlare från 2014.

Detta är med andra ord en mycket unik och attraktiv bostad som sällan saluförs. Här bor du på en lugn gata i ett barnvänligt område med grönska och fem separata lekplatser runt omkring husen. För den bilburne finns parkeringsplats med el-stolpe att ta över rakt utanför dörren. Du har dessutom enkel anslutning till E4:an för färd söder- eller norrut. Radhuset är mycket väldisponerad vilket innebär att dessa 78 kvm känns mycket rymliga. Förmodligen tack vare det stora ljusinsläppet som flödar genom bostaden från två väderstreck. Härifrån är det bara två km till Södermalm och fem minuter till Liljeholmstorget med dess galleria med över 90 butiker. Sju minuter bort finner du Midsommarkransen som är en av Stockholms mest attraktiva närförorter.

Ett stenkast från Liljeholmstorget finner du radhuset beläget på lummiga Nybodahöjden. Med sin fina placering högt ovan Årstaviken erbjuds ett eftertraktat lugnt boende, som i en liten by i staden, endast två km från Södermalms myller av restauranger och folkliv. Hela området är välkänt för sin vackra arkitektur bestående av bland annat stadsradhus, atriumhus, terrasshus och här finns endast cirka 160 hushåll. Nybodahöjden exploaterades i samband med bomässan 1998 och var det första där Stockholms stads program för ekologiskt byggande och energieffektiva hus tillämpades. Med cykel når du Mälarens vattenlinje på bara ett par minuter med härliga badplatser samt strandpromenader längs med Liljeholmskajen och Årstaviken. Vid Liljeholmskajen finner du flera välbesökta restauranger samt matbutiken Hemköp. I områdets alléer och parker strövar rådjur och harar och det är nära till fina skogspromenader och löpspår i lugna Årstaskogen.

Nybodahöjden är en av områdets högsta punkter, dess omgivning ger en underbar panoramavy mot stor del av närområdet. Nybodahöjden har på senare år fått ett ordentligt uppsving genom nybyggnation av bostäder på Liljeholmstorget och vid Liljeholmskajen-Årstadal. Bostadens placering bidrar till att de boende i området har flera olika förskolor, grundskolor och gymnasieskola inom en snar radie bland annat vid Midsommarkransen, Årstadal och Årstaberg. I Midsommarkransen kan du njuta av den pittoreska småstadskänslan på gamla adresser med sekelskiftesbyggnader. Här finner du ett myller av grönskande parker, mysiga caféer och kvartersbutiker. På gatorna finner du höjdpunkter som biograf Tellus, Svenska sushiköket, Tre vänner, Svenska Hamburger köket, Ett Skafferi samt underbara inredningsbutiker. Härifrån är det åtta minuter till Slussen med tunnelbanan.

Kommunikationerna till och från området är mycket goda. Busshållplats för linje 134,154 och 165 mot Liljeholmen finner du 2-3 minuter från bostaden. Endast tre minuters resa till Liljeholmen. Vid Liljeholmen stannar flygbuss. Cirka 5-12 min promenad till tunnelbana Midsommarkransen och Liljeholmen. Cirka fem minuters promenad till tvärbana och pendeltåg vid Årstaberg. Gång och cykelbana till Södermalm över Årstabron. Till Slussen cyklar du på endast 15 minuter. Kort promenad till Liljeholmskajen och Årstadal med badbryggor. Närhet till Årstaskogen med välbesökta motionsspår.

Välkommen till din nya bostad.

Jonas Lindström - Mäklare Liljeholmen

Storlek:

3 rum

Boarea:

78 kvm

Visning:

Söndag 22/4 Kl. 13:30-14:30Måndag 23/4 Kl. 17:50-18:30

Tomtarea:

135 kvm

Pris:

(63 782 kr/kvm) 4 975 000 kr

Ska du köpa bostad och behöver sälja?

BOKA KOSTNADSFRI VÄRDERING

Visning & Kontakt

  • Söndag 22/4 Kl. 13:30-14:30Spara i kalender

    Öppen visning - Hjärtligt välkommen

  • Måndag 23/4 Kl. 17:50-18:30Spara i kalender

    Öppen visning - Hjärtligt välkommen

Bilder

Planritning

Vad är din bostad värd? Vi hjälper dig med en kostnadsfri värdering.

BOKA HÄR

Anmäl intresse

Fyll i formuläret för att registrera ditt intresse för Idaborgsvägen 5, Liljeholmen.

HitCounter