Hägerstensvägen 107, 2 tr

Aspudden / Stockholm kommun
5 150 000 kr
  • 3 rum
  • 79 kvm

Sekelskiftesbostad med låga avgifter och toppenläge i Aspudden

Söker du en sekelskiftesbostad i Aspudden? Vill du även ha öppen planlösning, bevarade sekelskiftesdetaljer och helst allt detta i en stabil förening med låga avgifter? Vill du dessutom ha övernattningslägenhet i huset och tillgång till en vacker innergård i söderläge. Då kan du ha hittat rätt!

På andra våningen i en sekelskiftefastighet som karaktäriseras av jugend och nationalromantik hittar du denna bostad med öppen och social planlösning. Här kan du luta dig tillbaka och njuta av bevarade sekelskiftesdetaljer i form av höga takhöjder, spröjsade fönster och speglade dörrar. Allt detta i kombination med vitlaserade furutiljor som ger den rätta touchen av det gångna seklet.
Det finns två sovrum i dagsläget och det finns möjlighet att dela av köket för att bygga ytterligare ett sovrum med dörr och fönster.

Brf Pilgrimen 1-5 är en stabil förening med de flesta stora renoveringar bakom sig. De har mycket god ekonomi och låga avgifter. Avgifterna har vart oförändrade sedan 2012. Föreningen har under året amorterat 2,5 miljoner kr och har nu bara en skuld om ca 3,8 miljoner kr. Eftersom föreningen har en hyresrätt kvar som dolt kapital skulle föreningen på sikt kunna bli skuldfri. Fastighet som erbjuder lyx i form av fiber indraget till huset, gym, övernattningslägenhet och en lummig gård med uteplatser, grillar, lekplats samt ljuvliga plommonträd och äppelträd. Föreningen har också två lokaler som ger intäkter. Ett bygglov för balkonger beviljades 2009, men förslaget gick inte igenom i föreningens stämma. Kanske dags att försöka igen?

Att din sekelskiftespärla dessutom har ett fantastiskt läge är bara att gratulera till. Aspudden är ett område välkänt för sitt lugn intill stadens puls.
Samtidigt som du har naturen runt hörnet tar du dig snabbt till stan. Aspuddens tunnelbana ligger endast 400 meter ifrån med allén som promenadsträcka. På hemvägen kan du storhandla i Liljeholmen och ta buss 147 som stannar 300 meter från bostaden. Som omväxling kan du ta Midsommarkransens tunnelbana som också ligger på bekvämt promenadavstånd om ca 650m. Med tunnelbanan har du Södermalms puls bara två stationer bort.

Längs Hägerstensvägen går citybuss med cirka 11 minuters resväg till Fridhemsplan. Liljeholmen som ligger en station ifrån är en knutpunkt som erbjuder både tvärbana och bussar i många riktningar. Det finns även ett stort utbud av shopping i form av 90 butiker i gallerian.

Mälaren ligger ca 800 meter från bostaden. Här finner du även båtklubb och populära badklippor som besöks flitigt under sommarhalvåret. Ovanför badbryggorna finns förberedda grillplatser där du kan sitta och njuta av färgsprakande solnedgång på bergsklipporna i Mörtviksparken.

I närheten av bostaden hittar du också nya Aspuddsparken med mini-zoo, minigolfbana och populära Aspuddens IP.

Kort promenad även till välbesökta Vinterviken som erbjuder kolonilotter och kajakuthyrning. Härifrån har ni också en vacker cykelväg som för er ända in till Stockholms city längs med Vinterviken och sjön Trekanten. Vintertid erbjuds även rekreation i form av skridskoåkning på plogad bana på den lilla sjön. Tar du dig väster ut istället längs vattnet hittar du 4H-gården med efterföljande Café Uddvillan vid Klubbensborg och ytterligare en bit, anrika Café Lyran.

Katja Åkerberg - Mäklare Liljeholmen

Storlek:

3 rum

Boarea:

79 kvm

Avgift:

3 782 kr

Slutbud:

5 150 000 kr (65 190 kr/kvm)

Bilder

Planritning

HitCounter