Disponentgatan 1, 1tr

Kungsholmen / Stockholm kommun
3 400 000 kr
  • 2 rum
  • 35 kvm

En helt perfekt 2:a med stor balkong i väster, härligt läge på strandkanten till Mälaren.

Välkomna till en fantastiskt fin tvåa om 35 kvm som har optimal planlösning och ett oslagbart läge precis vid vackra Mälaren. Högt läge i huset med både park och sjöutsikt, generösa fönsterpartier och en underbar balkong belägen i väster med sol hela eftermiddagen. Här kan man njuta av utsikten över båtlivet och önskar man ta ett morgondopp ligger närmaste brygga på badrocksavstånd. Lägenheten är ljus och luftig med delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. En perfekt lägenhet för mingel och stora middagar med vänner och familj. Köket är fint renoverat och välutrustat med både integrerade och rostfria vitvaror samt gott om förvaring i stilrena vita skåp. Det finns ett rymligt sovrum med plats för önskvärd sovrumsinredning och förvaring i en garderob. Lägenheten har ett fräscht helkaklat badrum med badkar och förvaring i platsbyggda garderober i hallen. Hela lägenheten är i fint skick och inredd med ljusa väggar, speglade dörrar och fiskbensparkett.

På vinden finns tillgång till föreningens fina takterrass, där kan du njuta av härliga middagar med alla vänner eller bara sola en stund för dig själv. Huset står precis intill grönskande Luxparken och glittrande Mälaren med både badbryggor och båthamn. Föreningen äger marken, de har en gemensam tvättstuga på vinden, två cykelförråd samt fyra P-platser på gården.

Lilla Essingen är en fantastisk oas mitt i Stockholm och precis på strandkanten vid Mälaren finns Luxområdet där den här lägenheten är vackert belägen. På sommaren vibrerar en härlig utlandskänsla som gör området helt unikt. Närheten till vattnet och badbryggorna samt den välkända Luxviken lockar många båtentusiaster som gärna stannar till för att njuta av den härliga atmosfären.

Fantastiska natursköna promenadstråk, parker, stort antal badbryggor, båtklubbar samt ett bra utbud av butiker, caféer och restauranger. Luxviken bredvid huset har segelbåtsdjup och är välbesökt under sommaren. Då isen ligger på Mälaren kan man passa på att åka långfärdsskridskor utanför huset.
På några få minuter når du bland annat en av stans bästa restauranger Lux Dag för Dag, trendiga Pappas Deli, en espressobar/café med utsikt över Luxviken, samt Dessert och Choklad Stockholm som enligt de boende på ön har Stockholms godaste bröd.

I Luxområdet finns Tempo närbutik med bra öppettider, sushirestaurang, kemtvätt/skräddare mm. Utöver detta finns ett flertal andra restauranger, butiker och en ICA-butik på ön.

På Lilla Essingen finns tre stycken förskolor och vårdcentral. Skolor finns i området på Stora Essingen samt i Marieberg precis över bron från Lilla Essingen. Omåttligt populära Luxparken nås på några minuter och erbjuder härliga gräsytor invid vattnet med utsikt mot Långholmen och bort mot Riddarfjärden. I Luxparken finns även en lekpark med härliga gräsytor och brygganläggning.

Bra kommunikationer med bland annat buss nummer 1, som tar dig till Fridhemsplan på några minuter, och sedan vidare mot Stureplan. Buss 56 går numera via Luxgatan mellan Stora Essingen och Fridhemsplan. Tvärbanestopp på Stora Essingen och båten Mowitz som sommartid går sträckan Gamla stan - Lilla Essingen - Alvik strand. Du kan också resa med SL pendelbåt 89 mellan Ekerö (Tappström/Jungfrusund) och Klara Mälarstrand, via bryggorna Kungshättan, Ekensberg, Lilla Essingen.

Varmt välkomna på visning!

Johanna Lindbäck - Mäklare Kungsholmen

Storlek:

2 rum

Boarea:

35 kvm

Avgift:

2 639 kr

Slutbud:

3 400 000 kr (97 143 kr/kvm)

Bilder

HitCounter