Greta Garbos väg 21 C

Råsunda / Gamla Filmstaden / Solna kommun
4 600 000 kr
  • 2,5 rum
  • 65,5 kvm

Taklägenhet med generös takhöjd, balkong & terrass med kvällssol!

Äntligen en takvåning till salu i Filmstaden! I denna charmiga tvåa/ minitrea bor ni med himlen som närmsta granne, med en generös takhöjd, höga fönster och både balkong och stor terrass i sydväst. Känslan av rymd förstärks av det härliga ljusinsläppet tack vare fönster åt två väderstreck. Den stora terrassen är lägenhetens höjdpunkt och här kan ni bjuda in till både kräftskiva och grillkvällar.
Sällskapsdelen är placerad centralt i hjärtat av lägenheten med plats för både soffgrupp och stort middagsbord. Härifrån når ni balkongen med sol under morgon och förmiddag och terrassen med eftermiddag- kvällssol. Möjligheterna är många med både en tilltagen balkong och terrass, för er med gröna fingrar kan ni driva både blommor och grönsaker. På terrassen finns markis så ni kan sitta skyddade från vind och sol. Vardagsrummet har en del som med fördel kan möbleras som bibliotek, eller för er med behov som ett mindre barn/gästrum. I anslutning till matplatsen ligger köket som är tidlöst inrett med vita skåp som sörjer för god förvaring och full maskinell utrustning. Sovrummet är rymligt till ytan och här finns förvaring bakom garderober med skjutdörrar. I anslutning till hallen finns möjlighet att möblera med förvaringsmöbel eller skrivbord. Ifrån hallen når ni badrummet som är rymligt och inrett med dusch samt tvättmaskin och torktumlare för bekvämlighetsskull. Färgskalan är sober, väggarna går i vitt och grått som matchar fint med köksskåpen i vitt och kakel, klinker i samma färger. På golvet ligger genomgående ekparkett, sammantaget känns detta som ett harmoniskt rofyllt hem.


FÖRENINGEN
Stabil och välskött HSB förening. I månadsavgiften ingår 100 Mbit bredband; kabel Tv och ett källarförråd om ca 6 kvm. Föreningens egna tvättstuga och cykelförråd ligger i entréplan i den egna porten på Greta Garbos väg 21 C. Hissen tar er ner till garaget som ligger under huset.

OMRÅDET/FILMSTADEN
När ni passerat områdets pampiga entré slås ni av hur lugnt och ostört området är. Ni befinner er på svensk filmhistorisk mark, här spelades 440 SF filmer in mellan åren 1919 och 1970 och när det begav sig var detta världens modernaste filmstudio. Idag blandas bostäder med butiker, kontor och restauranger och skapar ett trivsamt och levande område. Gatorna är döpta efter stora skådespelare och regissörer. Färgsättningen på fasaderna är jordnära och kvarteret är väldigt charmigt och omtyckt. Backstugan är en av många restauranger med hemtrevlig miljö och husmaninspirerad meny. Regissörsvillan som har en stjärna i White guide serverar högklassig mat och har en mycket välbesökt uteservering sommartid. Intill dessa två restauranger ligger Råsundas egen SF-biograf som gör biobesöken både tätare och mer spontana. I portvaktsstugan som ligger vid entrén finns ett våffelcafé och ni kan också välja mellan att äta italienskt, sushi, thai, här finns något för alla smaker! I området hittar ni också frisör, skrädderi/kemtvätt samt gym Puls och träning med generösa öppettider.

MATBUTIK/ SHOPPING
För mindre inköp ligger det en ICA- butik precis vid nedgången till tunnelbanan. På promenadavstånd når ni Mall of Scandinavia som erbjuder ett brett utbud av modebutiker och flera restauranger och upplevelser på IMAX- biograf. Här finns också ICA Maxi och Hemköp för större matinköp. Det ligger också en ICA Maxi i Solna Business park ca 5 minuter bort med bil.

GRÖNOMRÅDEN
Naturen finns precis runt knuten med Råstasjöns och Lötsjöns fina promenad- och löpvägar. Ursviks stora motionsområde med skidspår ligger också i närheten. Tvärs över gatan ligger Näckrosparken för dig som vill ta en kort promenad eller rasta hunden.


KOMMUNIKATIONER
Kommunikationerna är mycket goda då Solna har ett unikt läge med tillgång till både pendeltåg, tunnelbana, tvärbana och bussar. Till områdets "egen" tunnelbanestation Näckrosen (blå linje) promenerar du 1 min. Den tar dig exempelvis till T-centralen på 11 min, Fridhemsplan på 6 min eller Kista på 5 min. Vid tunnelbanans andra uppgång ute på Råsundavägen avgår flera bussar, buss 515 som tar dig till Odenplan på 15 min eller Sundbyberg i andra riktningen. Pendeltågen avgår från både Solna station och Sundbyberg station. Tvärbanan finns att tillgå från Solna C, Solna Business Park samt Sundbyberg C och går till Alvik/Sickla udde.

Till Karolinska och Vasastan cyklar man på 10 min. För den som är bilburen kommer man enkelt ut på E18, E4 och E20. Det är bara 10 min med bil till Bromma flygplats. Arlanda ligger också tidsmässigt nära med flygbussarna från Haga Norra, 40 min.

Varmt välkomna!

Elin Johansson - Mäklare Solna / Sundbyberg

Storlek:

2,5 rum

Boarea:

65,5 kvm

Avgift:

4 883 kr

Budgivning pågår

Bilder

Planritning

HitCounter