Artemisgatan 9

Hjorthagen / Stockholm kommun
4 995 000 kr
  • 3 rum
  • 76 kvm

Varsamt renoverad med möjlig uthyrningsdel.

På Artemisgatan 9, nära till T-bana och service, ligger denna nyrenoverade 3:a högst upp i huset med möjlig uthyrningsdel. Läget är näst intill privat och lägenheten präglas av en fantastisk känsla med en renovering som är gjord med stor omsorg för att bevara lägenhetens ursprungliga karaktär och tidstypiska detaljer.

Så fort ni kommer innanför dörren möts ni av ett vackert grönt golv i Kolmårdsmarmor som för tankarna tillbaka till husets byggår. Där marmorn tar slut tar ett massivt vitlaserat furugolv vid, vilket sedan sträcker sig vidare genom samtliga rum i lägenheten. Hallen är rymlig, med goda avhängningsmöjligheter i stora garderober, och binder ihop alla de största rummen i lägenheten. På väggarna sitter en vacker rogivande tapet i dova färger.

Vardagsrummet är ljust med ett vackert burspråk och ytorna kan med fördel möbleras med både soffgrupp och matbord. Härifrån tar ni er ut till den trevliga balkongen som med sitt höga läge ger en underbar utsikt över området och där ni kan blicka ända bort mot Värtahamnen för att se de stora fartygen anlända och lägga ut.

Köket som nås via hallen har bevarade originaldetaljer och är varsamt renoverat med omlackerade luckor i en lugn grågrön nyans. Köket, precis som resten av ytskikten i lägenheten, är renoverat 2015 och utrustat med maskiner från samma år. Här hittar ni alla moderna bekvämligheter såsom induktionshäll, diskmaskin och kolfilterfläkt i snygg design. Kyl och frys är dock ännu nyare, från 2017. Väggarna kläs av en färgglad och lekfull tapet i 50-tals stil.

Med ingång både från vardagsrummet och köket finner vi det rum man valt att använda som barnrum. Rummet är mycket rymligt, med en charmig platsbyggd bokhylla samt en klädkammare som gömmer sig bakom en spegeldörr från byggåret.

Lägenhetens Master bedroom ligger med ett avskilt läge och har en egen toalett. Rummets fönster vetter i ett soligt läge och utsikten är näst intill insynsskyddat även här. I detta rum finner man ytterligare en sak som gör lägenheten så unik, denna del har nämligen en gång i tiden varit en separat lägenhet och har därför egen ingång. Man har valt att bevara dels toaletten, men även de rör som tidigare använts till köket som därför fortfarande finns att nyttja för den som så önskar, naturligtvis väl dolda i klädkammaren där det idag även huserar en tvättmaskin. Alla dessa förutsättningar gör att denna del går utmärkt att använda som uthyrningsdel/generationsboende för den som så önskar. (Se alternativ planskiss.)

Mycket trevligt badrum med badkar som är stambytt 2003 och går i snygga gråa och vita toner. Även här har man 2015 gjort en ordentlig modernisering där man bytt kommod och badrumsskåp vilka ger gott om förvaring, samt lagt till en snygg marmorskiva ovanpå WCn.

Från det lugna läget i Hjorthagen kan man på samma t-banelinje nå Karlaplan och Östermalmstorg på endast några minuter. Gångavstånd till Universitetet, KTH och City. Promenadmöjligheter finns även till Djurgården och Liljanskogen. Från Hjorthagen går också buss 55, som tar er direkt till Södermalm via Stureplan och Kungsträdgården.

Handla mat kan ni göra i mataffären på samma gata, där även Hjorthagens kvarterskrog, sushi och kebab ligger. På samma gata finns söta butiken Bofinken, här kan ni handla annorlunda heminredning och dricka en latte för 20 kr. Runtom i Hjorthagen finns skola, lekplats, kyrka, idrottsplats och framförallt, en magisk utsikt över Lidingö, vattnet och de kända gasklockorna.

Välkommen på visning!

Katja Ljungström - Mäklare Huddinge / Skogås / Trångsund

Storlek:

3 rum

Boarea:

76 kvm

Avgift:

3 814 kr

Pris:

(65 724 kr/kvm) 4 995 000 kr

Bilder

Planritning

HitCounter