Krokanvägen 41

Sköndal / Stockholm kommun
5 050 000 kr
  • 7 rum
  • 84 + 84 kvm

Totalt renoveringsobjekt på hörntomt i vackra Sköndal

På en naturnära adress med underbart läge i Sköndal välkomnar en familjevilla med stor potential. På den plana hörntomten har ni alla förutsättningar för att skapa en helt ljuvligt grönskande oas. Området är mycket barnvänligt med lugna gator, familjer omkring samt närhet till skola, natur och bad.

Ni möter en träpanelad 1940-tals villa med boningsytor fördelade på två plan i stort behov av renovering. En murad skorsten ger möjlighet för mysig öppen spis. Källarplanet har tidigare använts som garage, vilket nås av en nedfart vid sidan av huset. Ytterligare plats för två bilar finns.

På tomten är det enbart fantasin som sätter gränserna för hur ni vill bo. Plana gräsytor gör tomten barnvänlig och enkel att utforma. Låt till exempel ett grönsaksland löpa längs husfasaden varifrån ni plockar betor och örter till sommarsalladen. Här finns gott om plats för en härlig pergola där avkoppling med en god bok väntar, medan barnen springer genom vattenspridaren.

Med hörntomt har ni en fri del av trädgården som inte gränsar direkt till någon granne, vilket innebär större frihet att designa helt efter eget tycke och smak. Träd, buskar och bland annat en stor blommande björk ser till att skärma av trädgården från insyn.

Området är ett levande barnfamiljsområde. Lugna gator ringlar runt villaområdet och Sköndals lummiga skogspartier väntar runt varje husknut. På två hjul når ni Drevvikens många badplatser, till exempel Hökarängens badbrygga ca 3 minuter bort. Flatens vackra strövområden och promenadstråk väntar knappt 10 minuter österut.

Som boende på Krokavvägen 41 bor ni på gångavstånd till flera förskolor och grundskolor. Här passerar bussar som tar er mot tunnelbanans gröna linje i Hökarängen. Med bil väntar tullarna 10 minuter bort.


Sköndal ligger i Stockholms kommun ca 1 mil söder om Stockholm city. På 50-talet byggdes ett större småstugeområde här och idag har området vuxit till ca 7000 invånare. Här bor man nära storstaden men ändå lugnt och nära naturen. De flesta har kort promenadavstånd till sjön Drevviken med mysiga badplaster, promenad- och joggingvägar, fiske samt plogade banor för långfärdsskridskor vintertid. I området finns en ny golfbana (http://www.skondalgolf.se) och vackra naturområden i Orhem och kring Flaten vilket är en stor tillgång för de boende.

I Sköndals centrum finns restaurang, bibliotek, bank, matbutik mm. Kommunikationerna är bra med bussar mellan Farsta Strand och Skarpnäck via pendeltågsstationen i Farsta samt Farsta Centrum (181), Sköndal till bla tunnelbanestationen i Hökarängen (182) och ytterligare en buss (188) som går till och från Gullmarsplan. Från Tyresövägen går det rusningsbussar till T-centralen samt täta förbindelser med Gullmarsplan.

Sköndal har två skolor för årskurs 0-6, Sköndalsskolan och Sandåkraskolan och i Norra Sköndal finns även Thoren Framtid för årskurs F-9. I området finns dessutom flera kommunala och öppna förskolor.

Per Knaust - Mäklare Farsta / Sköndal

Storlek:

7 rum

Boarea:

84 kvm

Biarea:

84 kvm

Tomtarea:

521 kvm

Slutbud:

5 050 000 kr (60 119 kr/kvm)

(Inkl. Biarea 30 060 kr/kvm)

Bilder

HitCounter