Sickla Kanalgata 16, 0,5tr

Hammarby Sjöstad / Stockholm kommun
5 235 000 kr
  • 2,5 rum
  • 68,5 kvm

Unik lägenhet på första parkett med vacker utsikt över Hammarby Sjö

I själva hjärtat av Hammarby Sjöstad, på idylliska Sickla Udde, finns nu möjlighet att förvärva denna eftertraktade och väldisponerade lägenhet om 2,5 rum och kök. Lägenheten, som är belägen i en av de klassiska strandvillorna, har renoverats smakfullt under de senaste åren med stilrena material såsom enstavigt ekparkettgolv och vita väggar.

Badrummet är helkaklat i varma nyanser och har vardagslyxiga bekvämligheter som badkar och golvvärme. Plats för klädvård erbjuds längs med rummets ena vägg där det finns tvättmaskin och torktumlare från Bosch med en praktisk och tålig skiva ovan som skapar bra arbetsytor. Förvaringen är god med flera vägghängda skåp, dessutom finns en platsbyggd nisch med marmorskiva för fina badrumsattiraljer.

Fönster i både söder och väster ger köket en rymlig känsla. Framför det stora fönsterpartiet har matsalsbordet sin givna placering och här finns plats att samla både vänner och familj medan måltiden tillagas. Komfortvärmen på golvet värmer kalla fötter och ger en extra myskänsla tidiga morgnar och sena middagar. Köket är maskinellt fullutrustat med rostfria vitvaror, har bra med arbetsytor och fantastisk förvaring genom dubbla överskåp.

Vardagsrummet är bostadens naturliga samlingsplats och här ryms det med enkelhet både en större soffgrupp och trivselmöbler som fåtöljer och bokhyllor. Ett charmigt fönster på väggen mot köket ger möjlighet att ha en kontakt med kocken även om du befinner dig i vardagsrummet. Ljusinsläppet är generöst med stora glaspartier som sträcker sig från golv till tak. Utsikten över
Hammarby Sjö är rogivande och lika vacker året om. Genom den helglasade dörren nås den stora terrassen om ca 14 kvm som tack vare fönsterpartierna känns som en förlängning av vardagsrummets sociala ytor. Belägen i soligt västerläge och med en härlig vattenutsikt är det en given plats att socialisera på särskilt under årets varma månader.

Från vardagsrummet nås även sovrummen. Det större har närutsikt mot observatoriet ("tårtan"), Sjöstadens arkitektoniska mittpunkt, och rymmer förutom dubbelsäng mycket god förvaring (4-6 garderober). Det mindre sovrummet med sin garderob kan för den som så önskar istället bli ett perfekt arbetsrum

På Sickla Kanalgata bor du med ett av Sjöstans mest ursprungliga och idylliska lägen. Kommunikationerna är mycket bra: Genom området går tvärbanan som sträcker sig från Sickla udde till Solna Station via Gullmarsplan och Liljeholmen, hösten 2017 hopbyggd med Saltsjöbanan. Som ett alternativ binder buss 74 samman området med Slussen och Sickla Köpkvarter. På ett kort promenadavstånd ligger den lokala färjan M/S Lotten, som kör mellan Södermalm, Hammarby Sjöstad och Henriksdalshamnen. T-bana tillkommer i närtid.

På gångavstånd ligger Coop, Lidl och ICA samt kaféer, småbutiker och apotek. Här finns även ett brett utbud av restauranger, tex populära Picts på andra sidan gångbron samt prisbelönta Restaurang Göteborg.

Här kan du njuta av härliga, prisbelönta promenadstråk i träkonstruktion utmed kajen och Hammarby kanal. Samtidigt är det mindre än 10 minuters promenad till Södermalm med sitt breda utbud och sin storstadspuls. Promenadstråken sträcker sig även utmed Sickla Kanal och bortåt Hammarbybacken och Sickla Sjö.

För evenemangs- och idrottsintresserade finns Globen, Hovet och Tele2 Arena inom behagligt avstånd. Vintertid kan man åka skidor i närbelägna Hammarbybacken, med ett populärt utegym beläget vid foten, och som även sommartid ger en magnifik utsikt över hela Stockholm. På bekvämt avstånd ligger även Nackareservatet där du kan njuta av vackra omgivningar och natur året om.

Varmt välkommen på visning.

Ehsan Sedagati - Mäklare Hammarby Sjöstad / Johanneshov

Storlek:

2,5 rum

Boarea:

68,5 kvm

Avgift:

4 541 kr

Slutbud:

5 235 000 kr (76 423 kr/kvm)

Film på bostaden

Bilder

Planritning

HitCounter