Svandammsvägen 3, vån 3/3

Midsommarkransen / Stockholm kommun
2 660 000 kr
  • 1 rum
  • 35.5 kvm

Bevarad funkispärla högst upp i huset - Möjlig 2 rok med stora balkongplaner

* Ansenlig takhöjd om hela 2,70 meter
* Enormt ljusinsläpp genom stora fönster
* Föreningen har positiva balkongplaner
* Perfekt första bostad i populära kvarter
* Förening med ENDAST 1,9 milj kr i lån
* Arkitektritningar för att bygga till 2 rok
* Ytterst privat läge högst upp i huset
* Fin funkispärla med bevarade detaljer
* Vid gamla skvallertorget & dess butiker
* Stora fönster med härligt ljusflöde
* Fin golvbeläggning och ljusa väggar
* Kransens bästa läge, nära till ALLT
* Gammal förening med rofylld bakgård
* Två minuter till tunnelbana & matbutik
* Bara åtta minuter till Slussen med t-bana
* K-märkt byggnad uppförd redan år 1939
* Otroligt låg belåningsgrad 2604 kr/kvm

Ditt nya hem ligger i anslutning till anrika Skvallertorget som var ett levande affärscentrum in på 1960-talet. Här bor du i en otroligt väldisponerad etta som ligger högst upp i gammal förening verksam sedan 1978. Detta är en av gamla Midsommarkransens mest populära adresser med endast två minuters promenadavstånd till tunnelbana och matbutik lite längre upp på Svandammsvägen. Här får du ett utmärkt boende mitt i Midsommarkransens hjärta invid gamla levande kulturkvarter och vackra sekelskiftesbyggnader. Välkommen till en lugn gata och bakom huset finner du föreningens uppskattade innergård om sommaren lik en grönskande oas med grillplats och varierad flora.

Lägenheten har ett väldigt privat läge högst upp på tredje våningen i byggnaden. Många bevarade originaldetaljer och en ansenlig takhöjd om cirka 2,70 meter skapar en härlig rymd som genomsyrar hela lägenheten. Listan på bostaden klassiska detaljer kan göras mycket lång med iögonfallande attribut som djupa fönsternischer, stora fönsterglas, äldre gjutjärnsradiatorer, fönsterbeslag av spanjolett samt vackra fönsterbrädor i sten. Det finns även upprättade arkitektritningar för att bygga upp en vägg vid matplatsen för den som vill skapa en 2 rok med avskilt sovutrymme – se alternativ planlösning med förslag.

Den rymliga hallen är inredd med garderober som slukar gott om förvaring. Köket erbjuder väl tilltagen arbetsyta för en kreativ gourmet samt mycket förvaring i original köksinredning på bägge sidor. Det finns även diskmaskin samt utrymme till matplats för sällskap upp till 6 sittande middagsgäster invid fönsterpartiet som vetter mot den grönskande innergården i söderläge. Det stora allrummet nås från hallen och köket. Här finns gott om utrymme för säng samt övrig möblering för att kunna inreda efter behov. För närvarande har föreningen planer på byggnation av balkonger vända mot innergården.

Badrummet är ljust med ytskikt av klinker och kakel. Här finner du även handdukstork och duschutrymme med möjlighet till avskärmande glasvägg för den som önskar. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd om 7-8 kvm golvyta med snedtak. Utanför porten kan du om sommaren slå dig ner på den avkopplande uteserveringen hos Majkens café som ligger granne med prisade Ett Chokladeri, välbesökt av godisälskare från stadens alla hörn. Under sommaren 2018 var Svandammsvägen en del av projektet ”levande Stockholm” och under ett par månader praktiserade den under konceptet ”sommargågata”.

Brf Vildrosen nr 9 är en stabil och gammal förening som äger (dvs. ej tomträtt) fastigheten med ett flerbostadshus sedan år 1978. Byggnaden består av ett trapphus som inrymmer 22 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och två lägenheter med hyresrätt som klassas som ett dolt kapital vid framtida upplåtelse till bostadsrätt. Denna förening är väldigt unik eftersom den endast har strax under 1,9 miljoner kronor i långfristiga skulder vilket är anmärkningsvärt lite med så pass många renoveringar utförda. Belåningsgraden är futtiga 2604 kr/kvm och den genomsnittliga skuldsättningen i närområdet är cirka 7500 kr/kvm.

Stockholms stadsmuseum har kulturminnesmärkt föreningens byggnad med en gul klassificering vilket innebär att de har positiv betydelse för stadsbilden och/eller visst kulturhistoriskt värde för gamla Midsommarkransen. Utnämningen är skapad för att bevara byggnadens karaktär samt kulturhistoriska värde. För medlemmarna finns bra service med tvättstuga, cykelparkering, externa förråd och en underbar innergård på husets baksida. Här kan man om sommaren slå sig ner i bästa solläge med picknick-korgen och en läsvärd bok och bara njuta av att bo i Stockholms mest populära närförort. Under 2019 kommer gården genomgå en ordentlig upprustning för att ytterligare förbättra medlemmarnas trivsel på husets baksida.

Här bor du med närhet till Stockholm city - bara fem minuters cykelfärd till Hornstull på Södermalm. För den aktive finns i närheten Yoga, Telefonplan CrossFit, Brännkyrkahallen samt två träningsanläggningar med ett generöst utbud aktiviteter och öppettider. Endast fem minuter bort ligger prunkande Svandammsparken som är Kransens egen oas med plats för picknick och kulturaktiviteter. Under soliga dagar är parken välbesökt och ger besökarna ett utmärkt tillfälle att koppla av på en filt med en spännande bok eller andra trevliga sammankomster med umgänge och grillning. Bredvid Svandammsparken finner du guldkornet Nalle & Kroppkakan som tar dig på en smakupplevelse utan gränser.

Här bor du mitt i Midsommarkransen med ett bra utbud av service och kvartersbutiker. Bara en minut bort ligger tunnelbanan med åtta minuters restid till Slussen. Stillsam omgivning vid en rofylld gata med kort promenadavstånd till områdets mest uppskattade utflyktsmål och grönområden. Midsommarkransen är en av Stockholms äldsta förstäder. Kransen, som området kallades redan för 200 år sedan, är en av Stockholms mest välbevarade stadsdelar från 20- och 30-talet med inslag av jugend, nationalromantik och funkis.

På närbelägna skvallertorget kan du slappna av på uteserveringen hos välbesökta Majkens café eller populära Ett Skafferi med dess Ett Chokladeri - en pärla placerad Midsommarkransen hjärta. Rakt över torget ligger en annan höjdpunkt - Zugoi sushi med smakrik meny. Här finns även Svenska Armaturer invid Dunke Design med moderna industriella möbler. Här finns även populära Vintagefabriken som drivs av tre stylister med inriktning på butik, webbshop, möhippor, kurser och fester på tema vintage. Bredvid Svandammsparken ligger anrika Biograf Tellus som erbjuder filmvisningar och jazzspelningar flera gånger i veckan, upphaussade Scandwich samt flertalet lokala verksamheter som bidrar till Kransens höga mysfaktor.

Utmed Tellusborgsvägen finner du smultronställen som Pizzabakeren, stenugnsbageri Bonne Femme, Gröna Lådan, sushibaren Masahiro, Svenska Hamburgerköket, restaurang Nygammalt, Amazing India samt omtalade Svenska sushiköket. Nyligen öppnade en ny höjdpunkt som redan har dragit storpublik - Svenska Tapasköket. En station från Midsommarkransen finner du Liljeholmen. Knutpunkten är kring centrum och här finns kommunikationer med tunnelbana, buss samt tvärbana. År 2009 invigdes Liljeholmstorgets nya galleria med stort utbud i över 90 butiker. Gallerian har en utmärkt blandning av service och inrymmer allt du behöver inom shopping, livsmedel, mode, kultur, restaurangutbud och umgänge. Årligen har gallerian ett besöksantal på över nio miljoner besökare.

Inredningsinspiration kan du hämta från flera underbara inredningsbutiker, bland annat; Svenska Armaturer, Systrarna Blom, Koffertmannen, Grafstad, På Andra Våningen, Dunke Design, Vintagefabriken och duktiga Mimmi Staaf . Endast sju minuters promenad till tunnelbana, Konstfack, service, träningsanläggningar, klättercenter samt restaurang Landet vid innovativa Telefonplan. Deras klubb Heaven Up Here har korats till Sveriges bästa klubb. Här finner du även lokala pärlor i form av hajpade hamburgerhaket Krubb, A.B. Café samt Söderbergs Bageri som rostar utmärkt kaffe.

Kransen ligger söder om söder med härlig småstadskänsla och har på senare år utvecklats till en av Stockholms attraktivaste stadsdelar med stor närhet till city - för närvarande förmodligen den mest eftertraktade!

Välkommen till ditt nya hem

Jonas Lindström - Mäklare Liljeholmen

Storlek:

1 rum

Boarea:

35.5 kvm

Avgift:

2 251 kr

Slutbud:

2 660 000 kr (74 930 kr/kvm)

Kontakt

Ansvarig mäklare

Jonas Lindström

Jonas Lindström

0737-50 01 00


Mina pågående försäljningar

Jag är en villacertifierad mäklare och har genomgått en utbildning hos Svensk Kvalitetssäkring och Gar‑Bo.

Kontakta mig Om mig

Extra kontaktperson

Bilder

Planritning

HitCounter