Skolallén 14

Lovön/Drottningholm / Ekerö kommun
7 800 000 kr
  • 4 rum
  • 98 kvm

Unikt radhus med Mälaröarnas bästa läge

Detta bostadsrättsradhus uppfördes 1988 och kännetecknas av ljus och öppen planlösning. Nedervåningen har stora fönsterpartier i fil och dubbeldörrar i glas ut mot det stora trädäcket där morgon- och förmiddagssolen kan avnjutas och utsikt över Götiska Tornet och fälten. Trädgården är ett paradis för den odlingsintresserade med flera odlingslådor och planteringar. Här finns spaljé med björnbär, doftande kaprifoler och humle. På radhusets framsida finns ytterligare ett stort trädäck med sol från lunch till sena kvällen. Här kan middagar avnjutas och en spireahäck avgränsar mot föreningens öppna ytor med lekplats. Inne på gården finns ett stort körsbärsträd.

Entréplanet rymmer kök och vardagsrum i öppen planlösning med ljusa stilrena materialval. Köket har en platsbyggd sittbänk framför fönstret och en liten frukostmatgrupp. I vardagsrummet ryms både sällskapsdel och matgrupp. Från hallen nås den stora klädkammaren och gäst-wc med tvättmaskin och kombinerad torktumlare.
Husets övervåning rymmer tre ordentliga sovrum samt ett stort badrum med både dusch och badkar. Vinden har ståhöjd upp till nock och här finns det gott om förvaring.

Lovön ligger beläget mellan Brommas fastland och Ekerö är välkänt för de allra flesta. Främst naturligtvis för det på Världsarvslistan upptagna Drottningholms slott. Slottet är omgivet av park- och trädgårdsanläggningar, bland annat Barockträdgården och den engelska parken som är öppna för besökare året runt. Här finner ni även Kina slott och världens bäst bevarade 1700-talsteater. Kungafamiljen har bott här sedan 1981.

På Lovön finns det också en rad mycket vackra fornstigar att upptäcka, en bok om dessa finns att införskaffa på Pressbyrån vid Drottningholms slott. Vintertid finns det enormt fina skidspår att nyttja precis runt knuten och sommartid har cyklisterna obegränsade träningsmöjligheter.

Precis invid huset finner ni Kungliga Drottningholms golfklubb, en av landets mest prestigefulla.

Intill radhusområdet finns Drottningholmskolan med Waldorfs pedagogik och undervisning från förskoleklass till högstadiet, montessoriförskolan och den snart återuppbyggda kommunala förskolan.

Ni kan ta alla SL:s bussar till och från Ekerö från en station endast några hundra meter från ytterdörren. Om ni skall in mot stan så når ni Brommaplan på ca 10 minuter och där välja tunnelbanans gröna linje för vidare transport. Härifrån kan ni även ta de blåa bussarna vidare mot Solna, Sundbyberg och Täby.

Strömma kanalbolaget kör flertalet turer till och från stan med bland andra S/S Drottningholm och M/S Carl Phillip. Mer information finns att hitta på http://www.strommakanalbolaget.se

Välkomna till någonting alldeles utöver det vanliga!

Tomas Ekström - Mäklare Bromma / Spånga

Storlek:

4 rum

Boarea:

98 kvm

Avgift:

4 410 kr

Slutbud:

7 800 000 kr (79 592 kr/kvm)

Bilder

Planritning

HitCounter